Camping De Vuurplaats

Împrejurimi

Trasee montane și drumeții

Zona este foarte potrivită pentru drumeții. Fie că vă plimbați în imediată vecinătate sau puțin mai departe, natura oferă priveliști fantastice și peisaje pe alocuri neatinse.

Via Transilvanica, este unul din cel mai spectaculoase trasee montane din Romania având o lungime de aproximativ 1000 de km, traversând țara de la Mănăstirea Putna la Drobeta Turnu Severin.

Camping De Vuurplaats este foarte bine poziționat pe traseu, fiind o alegere excelentă pentru drumeții care doresc să campeze într-un loc frumos și curat.

Munții Rarău

Vizitați Munții Rarău (1651 metri). Din acest loc aveți o vedere spectaculoasă a împrejurimilor. Când este senin, puteți vedea până la câțiva km distanță. Călătoria către vârf este uluitoare!

Printre principalele atracții turistice ale masivului Rarău se numără, Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Cheile Moara Dracului, Peștera Liliecilor etc.

biserica-catolica

Comuna Fundu Moldovei

Fundu Moldovei este un sat liniștit, cu locuitori prietenoși și ospitalieri, situat la 745 metri înălțime în Obcinele Bucovinei. 

În localitate există un muzeu unde, printre altele, se găsesc și costume populare autentice. Frumoasa Biserică Ortodoxă Română, merită de asemenea o vizită.

În apropierea campingului se află o biserică catolică din lemn foarte specială. Multe familii germane au locuit în Fundu Moldovei, lucru care se vede si în construcția caselor.

Manastirea Orata

Urmând drumul care trece prin Fundu Moldovei, vă puteți bucura de priveliști frumoase, porți și case caracteristice, biserici, etc.

Mănăstirea Orata, situată la aproximativ 12 km de Fundu Moldovei, este un punct de atracție al zonei. Biserica de lemn este pictată în interior cu icoane de un artist foarte tânăr. Totul este simplu, dar frumos și special.

Manstirea-Orata
Herghelia-de-cai-Lucina

Herghelia de cai Lucina

Continuând călătoria spre Izvoarele Sucevei, veți descoperi Lucina, o herghelie de cai huțuli la aproximativ 20 km distanță, fiind cea mai mare herghelie de stat din România. 

Calul huțul se plimbă liber pe o superbă moșie, unde puteți călări sau plimba cu căruța.

Merită vizitată această herghelie, pentru frumusețea animalelor și a peisajului!

Câmpulung Moldovenesc

Orașul Câmpulung Moldovenesc este centrul acestei regiuni și este situat la aproximativ 12 km de Fundu Moldovei. Sunt multe magazine cu fructe, legume, lactate, produse din carne, produse apicole sau flori, o piață agroalimentară modernă este zilnic deschisă.

Există un muzeu al lemnului, unde se păstrează tot felul de unelte și ustensile. Departamentul unde pot fi văzute icoane pictate pe sticlă este foarte vizitat.

Manastirea Moldovita

Mănăstirile din Bucovina

Regiunea Bucovinei este o zonă cunoscută pentru faimoasele mănăstiri moldovenești de renume mondial. De fapt, bisericile au câștigat faimă, deoarece sunt pictate în interior și în exterior cu fresce. 

Ziua judecății, căderea Constantinopolului, invazia turcească și multe altele sunt descrise în exterior. Aceste mănăstiri au fost construite acum aproximativ 500 de ani de către mari voievozi. 

Picturile exterioare sunt foarte bine conservate, cu excepția părții de nord. Au fost folosite vopsele speciale verzi și albastru de Voroneț, a căror rețetă a rămas secretă, ceea ce face ca restaurarea ulterioară să fie foarte dificilă. 

Aceste mănăstiri se află pe Lista Patrimoniului Mondial Unesco și atrag vizitatori din întreaga lume.

Traseu prin Bucovina

Prima dintre mănăstirile pe care o veți întâlni este Moldovița. La aproximativ 5 km distanță, se află muzeul ouălor unde o artistă internațională a expus aici peste 10.000 de ouă pictate, multe dintre ele unice în lume.

Foarte aproape de muzeu, veți găsi Gara Mocănița Huțulca Moldovița, unde puteți face o plimbare cu vechiul trenuleț cu aburi, pe un traseu de 3 ore prin Munții Bucovinei.

Continuând calatoria spre Mănăstirea Sucevița, în localitatea Ciumârna, veți întâlni Mega Tirolina „La Palma”, fiind una din cele mai spectaculoase tiroliene din țară, având o lungime de 1100 metri.

După vizita dumneavoastră la Mănăstirea Sucevița, dacă mergeți mai departe, veți ajunge la Marginea. În acest loc, lutul negru a fost prelucrat în obiecte de uz casnic și decorativ, de peste 500 de ani.